Käytännön asioita oppisopimusopiskelijoille

Oppisopimuksen muutokset

Opiskelijalla on velvollisuus ilmoittaa oppisopimustoimistolle opinnoissaan tapahtuvista muutoksista. Tällaisia ovat esimerkiksi ohjaajan vaihtuminen, oppisopimusajan lyhentäminen tai jatkaminen, henkilökohtaisen opiskeluohjelman sisällön muuttuminen tai oppisopimuksen keskeytyminen/ purkaminen.

Muutoslomake
Yrittäjän oppisopimuksen muutoslomake

Opintososiaaliset edut

Työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvoitetta tietopuolisen koulutuksen lähipäivien ajalta, ellei oppisopimuksessa ole erikseen niin sovittu. Tässä tapauksessa opiskelijalla on mahdollisuus opintososiaalisiin etuuksiin. Etuudet ovat opiskelijakohtaisia ja sovitaan oppisopimusta solmittaessa. Oppisopimuksesi takaa löydät, mihin opintososiaalisiin etuuksiin Sinulla on oikeus.

Opintososiaaliset edut  haetaan oppisopimustoimistolta erillisellä opintososiaalisten etujen hakulomakkeella. Toivomme, että edut haetaan aina kuluvan vuoden aikana.

Sopimus Pro verkkopalvelu

Oppisopimuksen alkukartoitus sekä työssä oppimisensuunnitelma täytetään verkossa. Myös työssä oppimisen arviointi arvioidaan verkossa työpaikkakouluttajan/ mentorin kanssa ja hetaan koulutuskorvaus kouluttavalle yritykselle.

KIRJAUDU SOPIMUS PRO VERKKOPALVELUUN

Tukea arkeen työpaikkakouluttajalle/ mentorille löytyy Ohjaan.fi -sivustolta.

 

Toimistomme on avoinna ma-ke 8.00-16.00 to 8.00-15.45 sekä pe 8.00-15.00.